Ένας Έλληνας ανάμεσα στους ομήρους που εκτελέστηκαν σήμερα στην Νιγηρία


Αντάρτες-μέλη της οργάνωσης Ανσαρού στην Νιγηρία εκτέλεσαν τους εφτά ομήρους που κρατούσαν από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Η εκτέλεση έγινε την στιγμή που βρετανικά αεροσκάφη, τα οποία είχαν σταλεί για βοήθεια, πετούσαν πάνω από το κρησφύγετο των ανταρτών και έγιναν αντιληπτά από Νιγηριανούς δημοσιογράφους.

Τα μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ανσαρού ανέβασαν λίγο μετά στο διαδίκτυο φωτογραφία από την ώρα της εκτέλεσης μαζί με μια ανακοίνωση η οποία έγραφε:
«Αποφασίσαμε να σκοτώσουμε τους ομήρους. Είχαμε ανακοινώσει ότι θα κρατηθούν ως όμηροι οι επτά αλλοδαποί, χριστιανοί και είχαμε προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για τη διάσωση ή την απελευθέρωσή τους θα έθετε τη ζωή τους σε κίνδυνο. Η κυβερνήσεις της Νιγηρίας και της Βρετανίας ευθύνονται για τον θάνατο των επτά χριστιανών».

Σύμφωνα με το Associated Press, ανάμεσα στους ομήρους που απήχθησαν στις 16 Φεβρουαρίου βρισκόταν και ένας Έλληνας. Σχετικά με το γεγονός, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει: «Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Νιγηρία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της χώρας, τις άλλες ενδιαφερόμενες πρεσβείες και τους εκπροσώπους της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει την οικογένεια του απαχθέντος».



Διαβάστε ολόκληρο το τηλεγράφημα από το Πρακτορείο Associated Press εδώ.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top