12 Τρόποι αύξησης αυτοπεποίθησης


Η χαμηλή αυτοπεποίθηση επηρεάζει πολύ αρνητικά τη ζωή των γυναικών. Οι γυναίκες με χαμηλή αυτοπεποίθηση "περιθωριοποιούνται" και αισθάνονται ότι αδικούν τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Αν ψάχνετε να βρείτε συμβουλές και τρόπους για να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς.  Στο άρθρο αυτό παρουσιάζουμε ορισμένους τρόπους και χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να "εκτινάξετε" την αυτοπεποίθησή σας.



Κατ' αρχήν να αναφέρουμε ότι οι γυναίκες που δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην γνώμη των άλλων για αυτές, σε σχέση με την γνώμη που έχουν οι ίδιες για τον εαυτό τους, κατά κανόνα έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση. Αυτή είναι μια πολύ κακή "συνήθεια" και έχει να κάνει με τον τρόπο σκέψης. Αν θέλετε να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας, τότε θα πρέπει να "αναπρογραμματίσετε" τον τρόπο που σκέφτεται το μυαλό σας. Αυτή η διαδικασία δεν είναι εύκολη, ωστόσο δεν είναι και αδύνατη. Παρακάτω παρουσιάζουμε ορισμένους τρόπους για να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας.

1. Αναγνωρίστε τις ανασφάλειες σας
Τι είναι αυτό που σας λέει αυτή η φωνή μέσα σας; Τι είναι αυτό που σας κάνει να νιώθετε άβολα ή να ντρέπεστε για τον εαυτό σας; Αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από μια αρνητική εμπειρία έως τύψεις για κάτι που κάνατε. Ό, τι και να είναι αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε ανάξιες, ή κατώτερες, προσπαθήστε να το εντοπίσετε, να του δώσετε ένα όνομα, και να το καταγράψετε.

2. Μιλήστε γι 'αυτό με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα
Μιλήστε για τη ρίζα του προβλήματος. Δεν είναι αδυναμία να φανερώνετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στους ανθρώπους που νοιάζονται για εσάς. Πολλές φορές η κουβέντα από μόνη της είναι αρκετά "ανακουφιστική" και θα σας χαλαρώσει. Εκτός αυτού, θα ακούσετε και μια διαφορετική γνώμη που μπορεί μέχρι τώρα να μην είχατε καν σκεφτεί.

3. Μάθετε από τα λάθη σας
Να θυμάστε ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Ακόμη και οι πλέον αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν ανασφάλειες. Σε κάποιο σημείο της ζωής μας, όλοι οι άνθρωποι αισθανόμαστε ότι λείπει κάτι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.Το βασικό είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας με σκοπό να βελτιωνόμαστε και όχι να "κολλάει" το μυαλό μας σε αυτά. Αν γίνει το δεύτερο, τότε θα γίνουμε πραγματικά δυστυχισμένες.

4. Προσδιορίστε τις επιτυχίες σας
Ο καθένας είναι καλός σε κάτι. Αναζητήστε τα δικά σας πλεονεκτήματα και δώστε τη δυνατότητα στον εαυτό σας να χαρεί για τα πράγματα που έχετε καταφέρει. Ίσως ήρθε η ώρα να σταματήσετε να στεναχωριέστε για τα πράγματα που δεν μπορέσατε και να αρχίσετε να χαίρεστε αυτά που καταφέρατε.

5. Να είστε ευγνώμονες για αυτό που έχετε
Πολλές φορές η ρίζα της ανασφάλειας και της έλλειψης αυτοπεποίθησης είναι δύο συναισθήματα που οφείλονται σε μια αίσθηση ότι δεν έχετε κάτι στο βαθμό που το θέλατε. Αυτό το κάτι μπορεί να είναι συναισθηματική επικύρωση, καλή τύχη, χρήματα, κλπ. Αναγνωρίστε και εκτιμήστε αυτά που έχετε και δεν θα χάσετε.

6. Να προσπαθείτε να είστε θετικές, ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε έτσι
Αποφύγετε την αυτολύπηση, ή την αναζήτηση οίκτου και συμπάθειας από τους άλλους. Ποτέ μην αφήνετε τους άλλους να σας κάνουν να αισθάνεστε κατώτερες. Μην φοβάστε να προβάλετε τα πλεονεκτήματά σας και τις αρετές σας στους άλλους. Με αυτόν τον τρόπο, θα ενισχύσετε αυτές τις ιδέες στο μυαλό σας και θα ενθαρρυνθείτε να αποκτήσετε έναν θετικό τρόπο σκέψης.

7. Αποδεχτείτε τις φιλοφρονήσεις και τα κομπλιμέντα με χάρη
Αν κάποιος σας πει ότι είστε όμορφη εσείς μην του απαντάτε "ναι καλά". Ανταποκριθείτε στις φιλοφρονήσεις με θετικό τρόπο.

8. Κοιτάξτε στον καθρέφτη και χαμογελάστε
Αν κοιτάζετε τον καθρέπτη κάθε μέρα και χαμογελάτε, μπορεί να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένες με τον εαυτό σας και να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε μακροπρόθεσμη βάση.

9. Προσποιηθείτε  αυτοπεποίθηση
Προσποιηθείτε ότι έχετε αυτοπεποίθηση και δείτε πώς αισθάνεστε. Το να λειτουργείτε ως μια γυναίκα που έχει αυξημένη αυτοπεποίθηση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η αυτοπεποίθησή σας πραγματικά.

10. Πείτε όχι στις βλαβερές ουσίες
Πολλές φορές ο άνθρωπος λανθασμένα προσπαθεί να βρει στήριξη σε διάφορες ουσίες όπως αλκοόλ,  κ.τ.λ. Αυτό είναι ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος. Οι ουσίες αυτές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση σε μόνιμη βάση. Στηριχτείτε στις δικές σας δυνάμεις και αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρετε.

11. Γίνετε φιλικές με τους άλλους
Γίνετε φιλικές και ευγενικές με τους άλλους. Ακόμα και ένα απλό χαμόγελο δημιουργεί ένα θετικό κλίμα που κάνει τη διαφορά.

12. Αποφύγετε την τελειομανία
Η τελειομανία δεν είναι προτέρημα αλλά ελάττωμα. Κανείς δεν είναι τέλειος και για αυτό το λόγο όποια γυναίκα προσπαθεί να γίνει τέλεια, απλά γίνεται πιο δυστυχισμένη επειδή όπως είναι λογικό δεν μπορεί να τα καταφέρει ποτέ.
http://www.dynamikhgynaika.gr/
Επιμέλεια: Ταμτάκος Παναγιώτης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top

back to top