6 λόγοι που περιμένουμε το "Fast and Furious 6"

Από όλα τρέιλερ που έπαιξαν στο Super Bowl, ήταν εκείνο για το 6ο "Fast and Furious" που μας έκανε να ανυπομονούμε για την ταινία.




Ξέχνα τις νυχτερινές κόντρες με αμάξια, εδώ η υπόθεση έχει πάει αλλού για τα καλά. Στο νέο “Fast and Furious”, του οποίου το τρέιλερ μόλις βγήκε, ο πράκτορας Χομπς ουσιαστικά προσλαμβάνει ανεπίσημα τον Ντομ και τη συμμορία του για να σταματήσουν τα σχέδια μιας αντίπαλης συμμορίας όποιο κι αν είναι το κόστος. Και για ανταμοιβή για αυτή την ανεπίσημη αποστολή, θα τους χαρίσει πάσο για τις παρανομίες τους.

Ακούγεται ωραία φάση, ναι; Ε, μοιάζει ωραία φάση κιόλας. Κάπου εκεί ανάμεσα στις σκηνές του άλματος από μπροστά απ’το τανκ σε ένα παραδίπλα όχημα και στην χρήση αυτοκινήτου ως πυροβόλο ρίψης ιπτάμενων αντικειμένων (ένα αυτοκίνητο-μπαζούκα, αν θες), σηκωθήκαμε κι αρχίσαμε να χειροκροτάμε.
 Άντε να το έλεγες πριν 5 χρόνια ότι θα ερχόταν η μέρα που θα περίμενες με ενθουσιασμό το νέο “Fast and Furious”. Κι όμως. Να το teaser που παίχτηκε στο Super Bowl, κι από κάτω 6 λόγοι που ανυπομονούμε να το δούμε στην αίθουσα με πολύ ποπ κορν και πολύ αναψυκτικό.

1. H σειρά έχει ξεφύγει

Με την απολύτως καλή έννοια. Όταν ξεκίνησε ήταν απλά μια καλή περιπέτεια με αγώνες αμαξιών, και μάλιστα με τη φυσιολογική φθορά που έλεγε πως το 1 ήταν καλό, το 2 ήταν μέτριο, το 3 ήταν κάτι ψιλοάσχετο... Και μετά ξαφνικά συνέβη το 4. Το οποίο ξαναμάζεψε άπαντες τους προηγούμενους χαρακτήρες, επανέλαβε τη συνταγή του πρώτου (αλλά ακόμη καλύτερα), έκανε αναπάντεχα καλές δουλειές στα ταμεία, και ξαφνικά κοιτάζαμε σε ένα franchise που από το πουθενά ήρθε στη ζωή και κοίταζε πώς να εξελιχθεί.
 Ναι, να εξελιχθεί. Το “Fast Five” σηματοδότησε το πέρασμα στο είδος του heist movie, μια ταινία που αν την πετύχεις σωστά η διασκέδαση είναι άπειρη. Έφερε στο παρεάκι και τον Rock, ανέπτυξε μπόλικη ιστορία, και οδήγησε στο τωρινό 6ο μέρος, που συνεχίζει ως σωστό επόμενο κεφάλαιο, και χώνεται ακόμα περισσότερο στην περιοχή του heist. Τα αυτοκίνητα δεν είναι πλέον το κέντρο της πλοκής, είναι απλώς ένα μέρος των όσων κάνει η ταινία. Και αρχίζουμε να υποπτευόμαστε πως θα χρησιμοποιηθούν με κάθε πιθανό τρόπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα αμάξι σε ταινία δράσης.

 
Δες το teaser trailer και σύγκρινέ το με εκείνο της πρώτης ταινίας. Έχει εξελιχθεί τόσο πολύ ποτέ ένα franchise; Αν σε 2-3 ακόμα σίκουελ η σειρά έχει φτάσει να διαδραματίζεται σε άλλο πλανήτη ή στο μέλλον (ή στο παρελθόν, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τανκς και με Ρολς Ρόις), δε νομίζω να κάνει σε κανέναν εντύπωση.

2. Ότι είναι μέρος 1 από 2

Α, μπόνους πόντοι σε αυτό που λέγαμε πριν περί μπόλικης ιστορίας και πολλών χαρακτήρων: Ότι πλέον έχουν τόσο πολλά να χωρέσουν, που απλά δε χωράνε. Ζούμε, φίλοι μου, στους ιστορικούς καιρούς όπου ειπώθηκε η φράση “Η ιστορία της 6η ‘Fast and Furious’ ταινίας δε χώραγε σε ένα φιλμ, οπότε θα την κόψουμε στα δύο”.
Και είμαστε εντελώς suckers για κινηματογραφικά cliffhangers.

3. Η προσθήκη της Τζίνα Καράνο

Το έχουμε πει ξανά πόσο την αγαπάμε την πρώην American Gladiator που έγινε πρωταγωνίστρια του Στίβεν Σόντερμπεργκ και τώρα ξεκάθαρη action star. Η προσθήκη της σε αυτό το franchise , μετά από εκείνη του Rock στο προηγούμενο, κατά κάποιο τρόπο κάνουν το “Fast and Furious” ένα πιο νέο και πιο edgy “Expendables”.
Και προτιμούμε αυτό επειδή hello, Τζίνα Καράνο.

4. Για την ακρίβεια, το Τζίνα Καράνο εναντίον Μισέλ Ροντρίγκεζ

Και μόνο οι εικόνες που δημιουργεί αυτή η φράση θα αρκούσε, αλλά είναι γενικότερα ωραία ιδέα. Καθώς η σειρά προχωρά συμπεριλαμβάνοντας κάθε της ήρωα, έβγαζε νόημα (με την υπερηρωική έννοια φυσικά) να αναστηθεί κι ο ‘νεκρός’ χαρακτήρας. Και να είναι με τους κακούς. Είναι τέλειο, μόνο ο Wolverine λείπει παιδιά.

5. Αυτή η promo εικόνα

Τι;

6. Το #6 στον τίτλο

Ας μπει ένα τέλος στα μπλοκμπάστερ που αισθάνονται μεινεκτικά για την ηλικία του franchise στο οποίο ανήκουν. Όχι άλλες άνω κάτω τελείες, παύλες, υπότιτλοι, παρηχήσεις, εξυπνακίστικες χρήσεις αριθμών μες στον τίτλο, εναλλακτικές προσεγγίσεις ή περιγραφές του πώς πέρασες τη μέρα σου. Πόσο φρέσκο μοιάζει το γεγονός πως εμφανίζεται μια ταινία και έχει για επίσημο τίτλο ένα απλό “Fast and Furious 6”; Τίποτα, έτσι απλά, ξερά, καθαρά και ξάστερα. “Αυτό είναι το έκτο φιλμ σε μια σειρά ταινιών,” σα να σου λέει. Οι χαρακτήρες υπάρχουν εδώ και 4-5 φιλμ ο καθένας, έχουν πλέον πλούσια backstories, έχουν πολύπλοκες σχέσεις μεταξύ τους, η ομάδα έχει περάσει τόσα. Είναι το έκτο φιλμ. Γι’αυτό και το γουστάρουμε.

*Το “Fast and Furious 6” βγαίνει στις αίθουσες στις 22 Μαϊου.




Πηγή : http://www.oneman.gr

 
back to top

back to top